SPICE UP YOUR LIFE

Indisk Matlagningskurs- Tema Nord-och Sydindien

Vägen till Indiens mångbottnade själ går bäst via magen: genom maten kan du upptäcka landets färgstarka kultur. Maten man äter kan avslöja sitt ursprung, sin status i samhället och vilken religion man tillber. Det frodiga  Indien är det perfekta avstampet för en sådan upptäcktsfärd genom risodlingarna i Keralas Backwaters, de böljande kullarna av tebuskar i Munnar och de gigantiska matsalarna i det heliga Tirupati. Du får en unik chans att lära dig laga genuina  indiska rätter som sällan eller aldrig serveras på indiska restauranger i Sverige.

_MG_5917

Photocredit: eriksbergsfoto.com

Den indiske matlagningsgurun Sanjoo Malhotra bjuder generöst på expertkunskaper från sitt forna hemland. Indisk mat är en lysande blandning av smaker, färger, kryddor, näringsbalans, doft, smak och visuella intryck.

Förutom att ni får lära er laga flera olika indiska rätter så lär Sanjoo ut det viktigaste att veta om nord och sydindisk matkultur. Skillnaden mellan nord-och sydindisk mattradition. Ni delas in i olika lag som ansvarar för en eller flera rätter i den avsmakningsmeny som ni sedan äter av tillsammans.

Så här kan en kväll se ut:

17,30 Vi inleder kvällen med Sanjoos kryddskola. 17,50 Dagens meny presenteras, mellan 7 och 10 olika rätter, med inspiration från olika regioner i Indien 18,00 Vi delas in i olika grupper och arbetet börjar under ledning av Sanjoo. 20,30 Vi sitter ner och äter och umgås. Som en liten inspirationskälla till att pröva på färdigheterna i hemmet, så att vi blir riktigt duktiga på att laga läcker, indisk

Datum och tider under 2017:

Sydindisk vegetarisk matlagningskurs :  28 Aug, 18 okt : kl 17.30- 21.30

Sydindisk icke-vegetarisk matlagningskurs:  6 sep : kl 17.30- 21.30

Nord-indisk vegetarisk matlagningskurs :  20 sep  : kl 17.30- 21.30

Nord-indisk icke-vegetarisk matlagningskurs:  4 okt  : kl 17.30- 21.30

 

Plats: Stockholms Internationella Restaurangskola, Alströmergatan 39.( T-bana Fridhemsplan)

Pris: 1 klass 850 kr, 2 klasser 1600 kr.

Boka via info@ootbtravel.com eller ring 0707184609!

För Företag tillkommer Moms

I priset ingår tre timmars kurs, kursmaterial, samtliga kostnader för maten . Varje kurs avslutas med en middag. Vi kommer även att besöka en genuin indisk kryddbutik vid ett annat tillfälle .

 

14.Sanjoo Cooking Class